Om Det Gule Huset

Det Gule Huset ble etablert i 1980 og er et kunstnerdrevet visningssted for billedkunst og kunsthåndverk. Stedet drives av medlemmene, som alle er utøvende kunstnere.

Det Gule Huset er en frivillig organisasjon med støtte fra Asker Kommune og Norske Kunsthåndverkere. Huset drives etter dugnadsprinsippet, hvor alle medlemmer bidrar til driften. Et styre har ansvar for den daglige driften og et eget kunstnerisk råd sikrer den kunstneriske kvaliteten.

Vi viser og videreformidler et bredt utvalg av kunsthåndverk, grafikk, maleri og skulptur. Gjennom ca 12 skiftende separatutstillinger i året formidler vi samtidskunst og kunsthåndverk av høy kvalitet. I tillegg arrangerer huset kunstnersamtaler, intimkonserter, POP-UP utstillinger og kunstfilm-kvelder. Huset deltar også på andre felles kunst og kultur-arrangementer som Kunst rett vest og Asker Kulturfestival.

Det Gule Huset er verneverdig og eies av Asker Kommune, med beliggenhet på Holmen i Asker. Trebygningen på ca. 200 m2, har huset Askers nest eldste skole, Vogellund skole, i årene 1848 –1932. Bygningen er godt bevart og ligger som en oase nær sjøen, omgitt av trær og store plener til bruk for alle. I umiddelbar nærhet ligger flotte friluftsarealer med bl.a. badestrand, svømmehall og kystkultursti. Holmen Fjordhotell og Funkisperlen Hvalstrand Bad ligger heller ikke langt unna.

Huset19.jpg