Utskriftsvennlig versjon

Ny utstilling på Det Gule Huset


 

FRA DRIVHUSET- en smykkeutstilling.

Ingjerd Hanevold, Åse-Marit Thorbjørnsrud og Millie Behrens

 

Tematisk er utstillingen nært knyttet opp til fortellinger om natur, kultur og tilhørighet.

Alle tre er inspirert av elementer fra natur og arbeider hovedsakelig med sølv, med innslag av stein, tre krystaller. Utstillingen vil bestå av ca 30-50 arbeider.

 

 «Hagen er mitt lille Utopia. Der finner jeg glede i å observere naturen, med planter som vokser gjennom sommeren og som dør om høsten; Livets rytme,

naturens repeterende under, år etter år» Ingjerd Hanevold.

 

«Jeg er inspirert av naturen rundt meg insekter og planter. I denne utstillingen av veps-

for sine fantastiske bol som de bygger opp celle for celle i papir og av georginer som var mammas store glede og stolthet» Åse-Marit Thorbjørnsrud.

 

«Jeg lar meg inspirere av natur og kultur, slik vi kan se det i gamle steingjerder og er opptatt av den prosessen det er når naturen tar tilbake menneskeskapte strukturer» Millie Behrens.

 

Hanevold f. 1955,  Thorbjørnsrud f. 1956 og Behrens f. 1958 har arbeidet med smykker i mange år og har hatt stor utstillingsaktivitet både i Norge og i utlandet. Arbeidene deres er innkjøpt av museer som Nasjonalmuseet (Oslo) Kunstindustrimuseet (Oslo),  Nordenfjeldske kunstindustrimuseum (Trondheim) og Louvre- Musée Des Arts Decoratifs (Paris /France) for å nevne noen. De var ferdige med sin utdannelse fra henholdsvis Kunsthøyskolen i Oslo og Gullsmedhøyskolen i København omtrent samtidig og har vært kolleger og venner siden.

 

Utstillingen står til 3. desember 2017

 

Følg oss på Facebook - Trykk på F-en helt nederst på denne siden.


 

 

 Tips en venn  Gå tilbake

Det Gule Huset - Postboks 165, 1378 Nesbru. Tlf: 66 84 52 05, e-post: post@detgulehuset.no        

Det Gule Huset Facebook side