Utskriftsvennlig versjon

To nye utstillinger i Det Gule Huset


Ingerlise Grøthe stiller ut en serie stilleben i olje. Maleriene er malt under naturlig lys i en "alla prima" teknikk,  der bildet er malt vått i vått. Denne malemåten egner seg godt når motivet gir deg begrenset med tid og du ønsker å fange øyeblikket. Man må handle raskt og intuitivt, være modig med penselstrøkene.  Grøthes ønske er å fange motivet og lyset før det endrer seg, og på denne måten få frem en friskhet og tilstedeværelse i bildene.

Ingerlise (f.1983) arbeider figurativt innen tegning og maleri  og har utdannelse fra Florence Academy of Art og Einar Granum Kunstfagskole.  Ingerlise var stipendvinner på høstutstillingen i Asker i november 2015 for sin klassiske kunst. Hun jobber nå ut fra sitt atelier på Heggedal Fabrikker. 

Kjerne og Skall

Marianne Broch stiller ut installasjon og treskulpturer. Utstillingen Kjerne og Skall handler på den ene siden om treets form og struktur, mens den andre siden utforsker den menneskelige psyke. Kulene er skåret ut av ulike tre-emner, som stamme eller rot. Kulene kan ses på som kloder, frø eller kjerner forstått som menneskets indre substans. Uthulingene av stammene kan forstås som skallet, eller menneskets fysiske skinn. Broch søker å omskape kjente opplevelser, naturfenomen og gjenstander til objekter som overskrider sin opprinnelse. Målet med uttrykket er å skape refleksjoner og forståelse for mennesket, dets sårbarhet, det skjøre og det intime, samtidig som materialene parallelliseres med sin betydning fra norsk skog og kulturarv.

Marianne Broch (f.1957) er født og oppvokst i Bærum og bor på Sundvollen. Hun er utdannet blant annet fra The Art Institute of Kankaanpää, Finland, Det Tverrfaglige Kunstinstitutt i Bærum og har vært privatelev hos billedhogger Arne N. Vigeland i hans atelier på Ekely. Hun har deltatt i en rekke utstillinger som ved Norsk Skulpturbiennale, Vigelandsmuseet, Novemberutstillingen, Drammens Museum, Ostrale`14 Dresden, Tyskland, Oppland Kunstsenter, Buskerud kunstsenter, Arkhangelsk Regional Fine Arts Museum, Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim. Broch har også mottatt en rekke stipender og kunstpriser. I 2014 ble hun tildelt Bærum Kommunes Kunstpris for installasjonen “Når jeg ikke puster mer”. Nettside: www.mariannebroch.no

 

 

Følg oss på Facebook - Trykk på F-en helt nederst på denne siden.


 

 

 Tips en venn  Gå tilbake

Det Gule Huset - Postboks 165, 1378 Nesbru. Tlf: 66 84 52 05, e-post: post@detgulehuset.no        

Det Gule Huset Facebook side